Cselédlányok

Japánban nagy népszerűségnek örvendenek a cselédlányok, legyenek azok csinos hús-vér vagy rajzolt lányok. Az animék világában is népszerű, hogy a karaktereket, ha csak egy rész idejére is, de   beöltöztetik a jellegzetes „maid” ruhába. Figura gyűjteményemben is helyett kapott több ilyen figura, most őket mutatom be.

 1.A K-on! animéből Akiyam Mio - Moe moe kyun elnevezésű figurája. Nevét az alábbi jelenetből rögtön megérthetjük. A jelent jól bemutatja továbbá azt is, hogy miből is áll egy tipikus maid ruha. A figura gyártója a FREEing, 2010-ben adták ki. A figurának kétféle verziója létezik, a limitált kiadású változatban Mio szemei csukva vannak.


Azoknak akik nem ismerik az animét Mio karakteréről érdemes tudniuk, hogy nagyon könnyen zavarba lehet hozni, a fenti jelenetet megtekintve is látható, hogy már attól a gondolattól is zavarba jön, hogy elképzelték egy maid ruhába. A figura arca szerintem jól visszaadja Mio karakterét, a szemöldökvonala és a szemek festése is telitalálat. Gyűjteményemben ez az egyetlen FREEing gyártású figura, kíváncsian vártam milyen minőséget képviselnek. Szerencsére nem kellett csalódnom, a figura szépen kidolgozott. 1/8 méretarányához 20 cm magas. A base is ötletes, szívet formáz, személy szerint nagyon teszik, ahogy feldobja a fekete-fehér figurát az élénk rózsaszín ami még egy kis csillogást is kapott.







Piros pont a gyártónak, hogy figyeltek arra is, hogy Mio a vele már összeforrt kék-fehér csíkos bugyiját viselje. Azoknak akik nem ismerik az animét: Mionak volt egy véletlen  bugyivillantása.



Összességében egy remek Mio figuráról beszélhetünk, egyetlen hátránya, hogy nem ez a legjellemzőbb összeállítás a karakter szempontjából, csak egy kiragadott jelenetet formáz meg, de épp ez lehet a figura erőssége is, hiszen így akár a karakter ismerete nélkül, csak a megjelenéséből, esetlegesen cselédlány mivoltából adódóan is helyet kaphat egy-egy gyűjteményben. Szerencsére nekem van másik Mio figurám is, olyan ami jobban megjeleníti, hogy ki is ő valójában.  :) 



2.K-on vonalon maradva a következő figurák: Kotobuki Tsumugi és Hirasawa  Yui. A figurákat a Banpresto gyártotta, prize kategóriájú figurák, azaz az olcsóbb ár- és minőségkategóriába tartoznak. 2010-ben jelentek meg. Olcsóbb árfekvésükből adódóan kevésbé kidolgozottak, de szerintem nagyon jól mutatnak a vitrinben. Yuin jól látható a rá jellemző örök vidámság, Mugi pedig magán viseli eleganciáját. Ebben a verzióban a gyártó az összes karaktert kiadta, Yuinak pedig létezik egy másik verziója is ahol a kezeit a teste mellett tartja. Szerencsére festési hibákat nem találtam rajtuk. Még ma is könnyen beszerezhetőek, áruk pedig igazán baráti. 




3.Suzumiya Haruhi no Yuuutsu –  Max Factory 2008-ban kiadott Tsuruya-san figurája és a lábánál helyet kapott a Good Smile Company által 2012-ben kiadott nendoroid petit Rin figura akit a Fate sorozatból ismerhetünk.
Tsuruya-san 1/8 méretararányú és 20 cm magas. Cserélhető a jobb keze, macskafülei és farkincája levehető. Szokás szerint a karakternek nem ez a legjellemzőbb ruhája, mindösszesen az iskolai fesztivál ideje alatt viselte.



Max Factory figurához hűen szép a kidolgozása, külön kiemelném a haját, nagyon látványossá teszi a figurát.



 Rin karakterét nem ismerem, csupán a figura megjelenése miatt vásároltam meg. Vidám arca elbűvölő. Méretéhez képest (kb. 6cm) részletesen kidolgozott, különösen tetszett, hogy olyan részletre is figyeltek amit alapvetően nem is látni.




4.Szintén Suzumiya Haruhi no Yuuutsu –  Max Factory 1/8 méretarányú, 19 cm magas 2008-as kiadású Asahina Mikuru figurája, ami gyakorlatilag az előző figura párja, lábánál a karakter Good Smile Company által 2008-ban kiadott nendoroid petit verziója. Mikuru esetében is cserélhető kezet és opcionális macskafüleket és farkincát találunk a dobozban. A figura szépen kidolgozott, Tsuruya-sannal jó párost alkotnak a vitrinben. A karakter petit verziójára sem lehet panasz, apró méretéhez képest szépen kidolgozott, az arca nagyon tetszik, szeretem a boldog arcocskákat. Az apró seprű jól mutat a kezében, igazi dolgozó cselédlány benyomását kelti. :)


Jelenleg ők azok a maid figurák, amelyek gyűjteményben helyet kaptak, az étkezőben lévő vitrinemben tartom őket, japán teáskészlet, poharak veszik körül őket, szerintem jól illenek ehhez a környezethez és így főzés, étkezés közben is van mit nézegetni. :) Rajtuk kívül még sok száz maid figura létezik, így mindenki kedvére megtalálhatja a kedvencét.

A bemutató szerzője Sztike!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Figura bemutató - Iron Man Mark

Velvet (Yamato)

Rozen Maiden